Våre serviser har høy kvalitet. Den høye kvaliteten er et resultat av fokus på produksjonsprosessen og valg av materiale. Sammensetningen av leirmassen har stor innvirkning på kvaliteten, og er derfor nøye testet for å oppnå best resultat.

For å lage de ulike delene i serviset blir leirmassen formet til leirekaker. Deretter blir de «tørket» i flak, og så presset sammen gjennom en maskin. Diameteren på maskinen avgjør om det lages middagstallerkner, eller asjetter. Varer som har en annen fasong; som for eksempel kaffekopp, mugger, terriner og lignende blir støpt i former.

Produktene blir deretter glasert enten ved dypping eller spraying, alt etter hvilken form det har. Glasuren består av samme mineraler som selve massen, men i flytende form. Benporselen brennes deretter ved ca 1250 grader. Etter brenningen blir produktene sortert manuelt, og deretter kontrollert av kompetente ansatte.

Dekoreringsporsessen heter decalering. Dekoren er designet grafisk og blir nøye tilpasset for å få til den beste plasseringen på produktet. Designet blir deretter printet og manuelt applikert på servisedelene. Etter dekorering får serviset en siste brenning på ca 1080 grader.

Dersom vi ser på produksjonsprosessen til en kaffekopp er det mer enn 20 personer som «holder» i denne koppen før den er ferdig produsert.

Våre fabrikker
Produsert av eksperter

Produksjonen foregår i Thailand. Effektiv ledelse, flere kvalitetskontroller og detaljert oppmerksomhet på hvert steg i prosessen gjør at produktene holder de høyeste internasjonale kvalitets standarder. Fabrikkene kan produsere opptil 30 millioner enheter i året og bruker den mest avanserte teknologi, maskiner og ekspertiser fra land som Tyskland, England og Japan.